Programma

Programma

26-02-2020: Volmacht en Levenstestament

Mr. S. Kuipers

Notaris Siebe Kuipers van Smalbraak Notarissen in Deventer ontmoette de afgelopen 4 weken maar liefst drie keer iemand die niet meer alles zelf kon regelen. Graag legt hij uit wat een Levenstestament is en waarin dit verschilt van bewind of curatele. Voordelen, maar ook nadelen. En hoe zit dat medisch? Wat kunt u regelen voor het geval uw levenseinde nadert? Wat zijn de grenzen? Wie behartigt uw belangen straks, als u dat zelf niet meer zou kunnen? Wist u dat er vandaag de dag al veel meer levenstestamenten worden getekend dan bewind uitgesproken?

Meer informatie

11-03-2020: De zon, onze ster, bron van energie

Wim den Heijer

Wim den Heijer verzorgt een lezing met P.Point presentatie over de zon.  De volgende onderwerpen komen daarbij ter  sprake:
–  wat is de plaats van de zon in het heelal, en welke processen vinden er plaats?
–  hoe komt de zon nu al miljarden jaren lang aan zijn energie en wat betekent dit voor de energievoorziening op   aarde, nu en in de toekomst?
–  enkele bijzondere resultaten van het ruimteonderzoek.

Meer informatie

25-03-2020: De bibliotheek van nu, meer dan lezen

Barbara Deuss

Barbara Deuss, programmamanager bij Graafschap bibliotheken vertelt over de bibliotheek van nu. Graafschap bibliotheken staat op dit moment in de top 10 van Nederlandse bibliotheken als het gaat om activiteiten. Van lezingen over zeer diverse onderwerpen tot digisterker worden en meedoen in de samenleving tot het lenen van boeken, films en muziek. In mijn verhaal neem ik u mee naar de bibliotheek van nu waarin heel veel gebeurt, ook in Gorssel en omgeving!

Meer informatie