Programma

Programma

29-05-2024: ERFRECHT EN LEVENSTESTAMENT

Siebe Kuipers

Wie zijn nu eigenlijk mijn erfgenamen?  Is mijn testament nog wel actueel?  En wie behartigt uw belangen straks als u dat zelf niet meer zou kunnen? Notaris Siebe Kuipers van Smalbraak Notarissen in Deventer ontmoet regelmatig iemand die niet meer alles zelf kan regelen.  Graag legt hij uit wat een Levenstestament is en waarin dit verschilt van bewind of curatele.  Voordelen, maar ook nadelen.  En hoe zit dat medisch?  Wat kunt u regelen voor het geval uw levenseinde nadert?  Wat zijn de grenzen?

Meer informatie

12-06-2024: DE HERMITAGE IN SINT-PETERSBURG

Frederike Upmeijer

Frederike Upmeijer, kunsthistorica, komt vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebouw en de collectie.  De dochter van Peter de Grote begint met het Winterpaleis en haar schoondochter bouwt er haar hermitage naar de mode van de 18e eeuw, een kluizenaarshut, aan vast.  Een hut kan  je het niet noemen, want met alle latere uitbreidingen is het één van de grootste musea ter wereld geworden.  Dit virtuele bezoek aan gebouw en kunstwerken zal misschien voorlopig de enige manier zijn om de Hermitage in Sint-Petersburg te ervaren.

Meer informatie

26-06-2024: KASTEEL EN RUÏNE DE NIJENBEEK

Frans Pieters

Een middeleeuwse burcht.  Eens een sterke vesting, nu een ruïne in een verstild landschap.  Naar men zegt: zelfs één van de mooiste ruïnes van ons land. Wat heeft zich hier in al die eeuwen afgespeeld?  Ridders, graven en hertogen, allemaal hebben ze zich hier geroerd.  De meters dikke muren staan na bijna 800 jaar nog altijd overeind en bewaren de sporen van een eeuwenlange geschiedenis.

Frans Pieters, één van de gidsen van de Nijenbeek, neemt u mee in de geschiedenis van dit roemrijke gebouw.

Meer informatie