Programma

Programma

29-01-2020: Met zingen is de liefde begonnen

Dick Beltman

In de Poëzieweek laat Dick Beltman dichters aan het woord van Middeleeuwse troubadours tot rederijkers en hedendaagse dichters. Liefde – zingen – poëzie – muziek: ze lijken bij elkaar te horen.Dick zal deze muze-elementen samenvoegen. Hij ging daarbij op zoek , zocht verbanden , vond die soms en soms ook niet. Gelukkig geen lesje literatuur vandaag! Wel persoonlijke keuzes met bekende en onbekende uitzichten op de liefde die hij graag met u wil delen. Soms klinken ze teder of hard en hartverscheurend. Een feest der herkenning voor U? Gaat U met hem mee op zijn “muze-keuzepad”?

Meer informatie

12-02-2020: Fin de siècle in Wenen

Jan Willem Arends

Jan Wilem Arends houdt een lezing over Wenen aan het eind van de 19de eeuw. Toen ontstond  in Wenen  een opbloei in kunsten én wetenschap door een andere kijk op mens en wereld. Hoe kwam het, dat de veranderingen overal gelijke trekken lieten zien ? Hoe kon het, dat deze culturele bloei optrad tegen een achtergrond van politieke stagnatie en verval ? Intrigerende vragen , die in de lezing worden benaderd !

Meer informatie

26-02-2020: Volmacht en Levenstestament

Mr. S. Kuipers

Notaris Siebe Kuipers van Smalbraak Notarissen in Deventer ontmoette de afgelopen 4 weken maar liefst drie keer iemand die niet meer alles zelf kon regelen. Graag legt hij uit wat een Levenstestament is en waarin dit verschilt van bewind of curatele. Voordelen, maar ook nadelen. En hoe zit dat medisch? Wat kunt u regelen voor het geval uw levenseinde nadert? Wat zijn de grenzen? Wie behartigt uw belangen straks, als u dat zelf niet meer zou kunnen? Wist u dat er vandaag de dag al veel meer levenstestamenten worden getekend dan bewind uitgesproken?

Meer informatie

11-03-2020: De zon, onze ster, bron van energie

Wim den Heijer

Wim den Heijer verzorgt een lezing met P.Point presentatie over de zon.  De volgende onderwerpen komen daarbij ter  sprake:
–  wat is de plaats van de zon in het heelal, en welke processen vinden er plaats?
–  hoe komt de zon nu al miljarden jaren lang aan zijn energie en wat betekent dit voor de energievoorziening op   aarde, nu en in de toekomst?
–  enkele bijzondere resultaten van het ruimteonderzoek.

Meer informatie

25-03-2020: De bibliotheek van nu, meer dan lezen

Barbara Deuss

Barbara Deuss, programmamanager bij Graafschap bibliotheken vertelt over de bibliotheek van nu. Graafschap bibliotheken staat op dit moment in de top 10 van Nederlandse bibliotheken als het gaat om activiteiten. Van lezingen over zeer diverse onderwerpen tot digisterker worden en meedoen in de samenleving tot het lenen van boeken, films en muziek. In mijn verhaal neem ik u mee naar de bibliotheek van nu waarin heel veel gebeurt, ook in Gorssel en omgeving!

Meer informatie