Programma

Woensdag 21 november 2018: Al 200 jaar het RMO

Drs. Annet van Wiechen

Archeologe Drs. Annet van Wiechen is verknocht aan het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden en laat in deze lezing haar favorieten zien. Dit museum heeft een prachtige collectie voorwerpen uit de oudheid: een klein terracotta beeldje gevonden bij Voorburg, een meer dan levensgroot keizersbeeld, prachtige Etruskische as-kisten met Griekse helden en een 'Zeeuwse' godin opgevist uit de Oosterschelde.

Meer informatie

Woensdag 5 december 2018: Oh, kom er eens horen!

Drs. Jos Paardekooper

Op 5 december verrast Drs. Jos Paardekooper ons met een keur aan klassieke – in de dubbele zin des woords - sinterklaasliederen. Sint Nicolaas bestaat al ontelbare eeuwen, maar onze sinterklaasliedjes stammen grotendeels uit de negentiende eeuw, toen ook de intocht van de Sint opkwam. De melodieën werden vaak ontleend aan het klassieke-muziekrepertoire.

Meer informatie

Woensdag 19 december 2018: Kerstlezing ”Tafeletiquette Vroeger en Nu”

Nahnya van Voorst tot Voorst

Nahnya van Voorst tot Voorst, van Eetiquette Training en Advies, belicht tafelmanieren en een aantal taken van de gastheer/vrouw, alles gelardeerd met aansprekende anekdotes. Daarnaast hoort u over de oorsprong van onze tafelgebruiken. Zo zult u voortaan met meer stijl tafelen en nog aangenamer gezelschap zijn voor uw gasten: u weet nu helemaal hoe het hoort. U voelt zich daar goed bij en dat straalt u uit. Zo komt u goed beslagen ten ijs bij het komende kerstdiner.

Meer informatie

naar boven